wtorek, 17 marca 2015

Na słodko: budyń jaglany z jagodami, bananem i koksem

Zastanawiałam się, czy w ogóle zamieszczać ten przepis - z uwagi na zdjęcie... Przyznacie, jedyne zdjęcie, którym dysponuję, jest marnej jakości. Tłumaczenie to słabe, ale gdy cztery rączki szybko wyciągają się do deseru, trudno pstryknąć jakiekolwiek zdjęcie, na którym nie byłoby widać tychże rączek.

Jednak budyń ten jest tak zdrowy, że i tak zdecydowałam się, by go opublikować. 


Składniki:
kasza jaglana
mleko ryżowe waniliowe
cukier do smaku (przy tym z Rossmanna nie dodaję cukru)
garść jagód lub borówek
3 łyżeczki wiórków kokosowych
odrobina soli

Wszystkie składniki razem gotujemy (ilość mleka wg przepisu na kaszy) a następnie miksujemy dość długo blenderem na gładką masę. Gotowe!
Część mleka ryżowego możecie zastąpić też mlekiem kokosowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz