Lubicie makaron z tuńczykiem? To jedno z szybkich dań, które przygotowuję na obiad, gdy mam nie więcej niż 10 minut czasu. W wersji prezentowanej poniżej wzbogaciłam sos o kapary i oliwki i wyszło ciekawie, choć równie szybko!
Składniki:
- pół cebulki
- puszka tuńczyka w oliwie
- kapary
- oliwki
- koncentrat pomidorowy
- sól i przyprawy (np. oregano) do smaku
Przygotowanie:
- Cebulkę pokroić. Na patelni rozgrzać nieco oliwy od tuńczyka i następnie wrzucić na to posiekaną cebulkę
- Chwilkę podsmażyć, po czym dodać tuńczyka
- Po ok. 2 minutach dodać 3-4 łyżki przecieru pomidorowego i nieco wody. Zagotować.
- Dosmakować przyprawami i dodać oliwki i kapary.
- Podawać z makaronem.
- Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz