poniedziałek, 16 listopada 2015

Makaron w pomidorach z tuńczykiem, kaparami i oliwkami

Lubicie makaron z tuńczykiem? To jedno z szybkich dań, które przygotowuję na obiad, gdy mam nie więcej niż 10 minut czasu. W wersji prezentowanej poniżej wzbogaciłam sos o kapary i oliwki i wyszło ciekawie, choć równie szybko!



Składniki:
  • pół cebulki
  • puszka tuńczyka w oliwie
  • kapary
  • oliwki
  • koncentrat pomidorowy
  • sól i przyprawy (np. oregano) do smaku

Przygotowanie:
  • Cebulkę pokroić. Na patelni rozgrzać nieco oliwy od tuńczyka i następnie wrzucić na to posiekaną cebulkę
  • Chwilkę podsmażyć, po czym dodać tuńczyka
  • Po ok. 2 minutach dodać 3-4 łyżki przecieru pomidorowego i nieco wody. Zagotować.
  • Dosmakować przyprawami i dodać oliwki i kapary.
  • Podawać z makaronem. 
  • Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz