niedziela, 27 lipca 2014

Na słodko: Babka z wiśniami

Weekend spędziliśmy na działce. Czas umilało nam m.in. niezawodne ciasto na mleku (roślinnym) - tym razem z wiśniami i borówkami. Przepis znajdziecie tutaj.
Polecam, zawsze się udaje!



2 komentarze:

  1. Dwa razy próbowałam piec to ciasto wg przepisu ale za każdym razem wyszedł zakalec. Piekłam że śliwkami i morelami. Nie wiem co robię nie tak bo ciasto prysznice smaku - na szczęście mąż i teść lubią zakalce. Jakbym jednak wolała by ciasto mi wyszło skoro zawsze wychodzi - może jakieś wskazówki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Sliwki i morele to ciezkie owoce, moze porzeba by do nich wiecej maki i dluzszego pieczenia... Zwykle robię z drobniejszymi owocami - jagoda, borówka, wisnia, truskawka. Moze sprobuj pokroic owoce na mniejsze kawalki? Albo dac mniej mleka, by bylo gestsze. Przykro mi, ze juz 2 razy nie wyszlo.

    OdpowiedzUsuń