niedziela, 1 czerwca 2014

Sałata ze szpinaku z truskawkami i arbuzem

Efektowna i prosta sałata. Piękne kolory truskawek i arbuza idealnie komponują się z zielenią szpinaku.



Składniki:
  • szpinak baby
  • truskawki
  • arbuz
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • ocet balsamiczny
  • syrop z akacji

Szpinak i truskawki myjemy dokładnie. Truskawki i arbuza obieramy, kroimy na cząstki. Przyrządzamy sos z oliwy (2 łyżki) i octu balsamicznego (1 łyżeczka) oraz syropy z akacji (1 łyżeczka). Zamiast syropu możemy dodać płynny miód. Sos mieszamy bądź wstrząsamy w zamkniętym słoiku do chwili, gdy powstanie gładka emulsja. Polewamy nią pozostałe składniki - gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz