wtorek, 1 kwietnia 2014

Na słodko: deser z kaszy jaglanej, bananów i kawy

Deser powstał, gdy ugotowałam naprawdę duuużo kaszy jaglanej. I tak wieczorem kombinowałam, co z niej zrobić;) Wyszło smacznie, mąż nawet mi podjadał!



Składniki:
  • kasza jaglana,
  • mleko ryżowe (u mnie waniliowe z Rossmanna)
  • cukier
  • odrobina soli,
  • pół łyżeczki kawy,
  • 1 banan.

Kaszę gotujemy w mleku ryżowym z cukrem i solą, następnie studzimy. Banana kroimy w plasterki, dodajemy kaszę i miksujemy razem blenderem. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody kawę. Nakładamy do pucharków obie masy i chłodzimy. Fajnie będzie wyglądać, gdy masy ułożymy na przemian kolorami:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz