piątek, 21 lutego 2014

Na obiad: zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i sosem od spaghetti

Zdarza się, że specjalnie przygotowuję więcej sosu do spaghetti (przepis tutaj: http://mamakarmi.blogspot.com/2014/02/na-obiad-spaghetti.html). Następnego dnia ma pełniejszy smak i doskonale nadaje się np. na lasagne. Teraz z racji zakazu sera wymyśliłam zapiekankę.

Razowy makaron ugotowałam i wymieszałam z sosem. Dla urozmaicenia dodałam szpinak, krótko podsmażony na oliwie (choć wiadomo, że wolałabym masło i czosnek do smaku, ale masło zakazane a z czosnkiem boję się jeszcze eksperymentować).Wszystko zapiekłam w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 20 minut.

Reszta rodziny jadła to samo ale przełożone grubo goudą holenderską...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz