czwartek, 27 lutego 2014

Na słodko: budyń owsiany

Moje odkrycie! Może dla wegan to nic nowego, ale dla mnie przełom!

Samodzielnie zrobione mleko owsiane (przepis tutaj: http://mamakarmi.blogspot.com/2014/02/mleko-owsiane-jak-zrobic-samemu-i.html) po zagotowaniu zmienia się w budyń! Dodałam do niego szybciutko cukier, cukier waniliowy (domowy) i banana pogniecionego widelcem i rozkoszuję się właśnie bananowym budyniem! Nie wygląda może najpiękniej, ale na diecie bezmlecznej naprawdę nieźle smakuje!



Myślę, że to przełom, bo pozwoli przygotowywać różne kremy... już sobie myślę o tarcie z kremem i owocami...

1 komentarz:

  1. Poczęstowałam dziś rodzinę tymże budyniem i zebrał bardzo dobre opinie. Myślę, że mogę go polecić!

    OdpowiedzUsuń