sobota, 10 maja 2014

Na obiad: leczo

Danie to pochodzi z kuchni Mamy mojego Męża. Jest szybkie, proste i smaczne. I zwane u nas leczem:) Polecam!




 
Składniki:
  • 5-6 dozwolonych parówek,
  • pół papryki czerwonej,
  • 20 dag pieczarek,
  • sól, pieprz,
  • oliwa,
  • koncentrat pomidorowy,
  • keczup.
 Sposób przygotowania:

  • Pieczarki i paprykę myjemy, obieramy, kroimy na plasterki/słupki i dusimy na oleju pod przykryciem ok. 10 minut. Można dodać nieco wody.
  • Parówki kroimy w plasterki i krótko podsmażamy na oliwie.
  • Dodajemy parówki do pieczarek, dolewamy nieco wody i 2-3 łyżki koncentratu.
  • Dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut.
  • Pod koniec dodajemy sól i pieprz oraz ok. łyżkę keczupu (wyostrza smak).
  • Gotowe:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz