środa, 7 maja 2014

Na słodko: crumble z jabłkami

Proste, szybkie, a jakie pyszne! Najlepsze z galką lodów waniliowych i bitą śmietaną... wiem, wiem... nie wolno nam... Ale samo też smakuje wybornie!


 


Składniki:
  • kilka jabłek
  • kilka łyżek cukru (użyłam brązowego)
  • 50g cukru
  • 100g margaryny bezmlecznej
  • 150g mąki
  • dodatkowo można dodać rodzynki, cynamon, inne owoce bądź posypać prażonymi migdałami, jeśli ktoś może

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy i kroimy w średnią kostkę
mieszamy jabłka z cukrem
smarujemy naczynie żaroodporne margaryną i wykładamy jabłka (ewentualnie z rodzynkami, cynamonem)
Z cukru, mąki i margaryny zagniatamy kruszonkę i wykładamy na jabłka
Całość zapiekamy w temp. 180 st. C przez ok. 25-30 minut

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz