środa, 7 maja 2014

Na obiad: roladki z indyka z fasolką i keczupem


Znów wariacja na temat indyka. Te roladki są pikantne dzięki dodatkowi keczupu i kolorowe – ładnie wyglądają w przekroju. Proste i trochę inne.



Składniki:

·         Kilka plastrów piersi z indyka lub cienkich sznycli

·         Kilka plasterków dobrej i dozwolonej szynki

·         Keczup

·         Papryka czerwona – kilka słupków

·         Kilka zielonych fasolek szparagowych – po 2 na roladkę

·         Sól, pieprz,

·         Oliwa


Sposób przygotowania:

·         Mięso rozbić na plastry.

·         Każdy plaster natrzeć solą i pieprzem.

·         Na każdy kawałek mięsa nałożyć porcję keczupu, przykryć plastrem szynki

·         Na tak przygotowane mięsko kładziemy słupki papryki i fasolkę

·         Następnie zwijamy roladki i smażymy je krótko na rozgrzanej patelni

·         Po paru minutach dodajemy nieco wody i dusimy roladki pod przykryciem ok. 30-40 minut.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz