poniedziałek, 19 maja 2014

Na obiad: roladki z indyka z pieczarkami i pietruszką

Lubię smak pieczarek i pietruszki z keczupem. Przypomna mi zapiekanki, które jadałam jeszcze w liceum. Przeniosłam go tym razem do roladek z indyka i wyszły znakomicie!



Składniki:
  • kilka sznycli z indyka
  • 20 dag pieczarek
  • ćwierć papryki czerwonej
  • natka pietruszki
  • keczup
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania
sznycle cienko rozbijamy i nacieramy solą i pieprzem
Pieczarki obieramy, tniemy na plasterki i dusimy na oliwie przez ok. 10 min. Pod koniec dodajemy sól i pieprz do smaku
Każdy plaster mięsa smarujemy keczupem, kładziemy nieco pieczarek, słupek papryki i posypujemy natką pietruszki
Zwijamy roladki i obsmażamy je na oleju. Następnie dodajemy nieco wody i dusimy pod przykryciem ok. 30-40 minut.

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz