czwartek, 13 marca 2014

Na słodko: koktajl z bananami, kawą i płatkami owsianymi

Alternatywa na szybkie śniadanko. Smaczna alternatywa!



Potrzebne będą:
  • pół szklanki płatków owsianych,
  • łyżka otrębów pszennych,
  • banan,
  • kawa rozpuszczalna bezkofeinowa albo inka,
  • ewentualnie cukier do smaku.

Płatki i otręby zalewamy wrzątkiem na pół godziny (do wysokości ok. 1 cm ponad poziom płatków). Po upływie tego czasu dodajemy 3/4 banana i kawę rozpuszczoną w małej ilości wody. Wszystko blenderujemy. Na koniec kroimy resztę banana pokrojonego w drobną koteczkę i zajadamy ze smakiem. Możemy dodać również inne bakalie, np. rodzynki, figi (co nas nie uczula). Jeśli ktoś woli bardziej płynną konsystencję, należy dodać więcej wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz