Weekend spędziliśmy na działce. Czas umilało nam m.in. niezawodne ciasto na mleku (roślinnym) - tym razem z wiśniami i borówkami. Przepis znajdziecie tutaj.
Polecam, zawsze się udaje!
Przepisy dla alergików. Blog powstał, by ułatwić życie Mamom alergików, które karmią piersią. Moim celem jest pokazanie, że życie na diecie to nie tragedia, a może być naprawdę smacznie! Zaczynamy od diety bezmlecznej, bezjajecznej, bezsojowej, bezrybnej, bezcytrusowej i bezkakaowej. W miarę udanych prowokacji będziemy wprowadzać kolejne składniki. Mam nadzieję, że strona ta będzie źródłem wielu inspiracji!
Dwa razy próbowałam piec to ciasto wg przepisu ale za każdym razem wyszedł zakalec. Piekłam że śliwkami i morelami. Nie wiem co robię nie tak bo ciasto prysznice smaku - na szczęście mąż i teść lubią zakalce. Jakbym jednak wolała by ciasto mi wyszło skoro zawsze wychodzi - może jakieś wskazówki.
OdpowiedzUsuńSliwki i morele to ciezkie owoce, moze porzeba by do nich wiecej maki i dluzszego pieczenia... Zwykle robię z drobniejszymi owocami - jagoda, borówka, wisnia, truskawka. Moze sprobuj pokroic owoce na mniejsze kawalki? Albo dac mniej mleka, by bylo gestsze. Przykro mi, ze juz 2 razy nie wyszlo.
OdpowiedzUsuń