Znów wariacja na temat indyka. Te roladki są pikantne dzięki
dodatkowi keczupu i kolorowe – ładnie wyglądają w przekroju. Proste i trochę
inne.
Składniki:
·
Kilka plastrów piersi z indyka lub cienkich
sznycli
·
Kilka plasterków dobrej i dozwolonej szynki
·
Keczup
·
Papryka czerwona – kilka słupków
·
Kilka zielonych fasolek szparagowych – po 2 na
roladkę
·
Sól, pieprz,
·
Oliwa
Sposób przygotowania:
·
Mięso rozbić na plastry.
·
Każdy plaster natrzeć solą i pieprzem.
·
Na każdy kawałek mięsa nałożyć porcję keczupu,
przykryć plastrem szynki
·
Na tak przygotowane mięsko kładziemy słupki
papryki i fasolkę
·
Następnie zwijamy roladki i smażymy je krótko na
rozgrzanej patelni
·
Po paru minutach dodajemy nieco wody i dusimy
roladki pod przykryciem ok. 30-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz