Ciasta jednak barwi doskonale na brązowo, oszukując zmysły, że to kakao.
Poniżej przepis na pyszne karobowe brownie.
Składniki:
- 1,5 kubka mąki
- 1/2 - 3/4 kubka cukru
- 1 łyżka domowego cukru
waniliowego
- szczypta soli (zwykłej lub
morskiej)
- 1 łyżeczka sody
- pół łyżeczki proszku do
pieczenia
- 1/3 kubka oleju
- 1 łyżka octu (balsamicznego,
jabłkowego lub winnego)
- 1 kubek mleka owsianego,
- 1 banan pokrojony w kosteczkę
lub plasterki,
- duża garść borówek
amerykańskich lub jagód,
- 2 łyżeczki karobu.
Przygotowanie:
Suche składniki zmieszać, dolać składniki płynne, wymieszać łyżką tylko do ich połączenia. Dorzucić owoce i przelać ciasto do foremki. Piec w 180°C, przez ok. 30 minut, sprawdzając patyczkiem. Gotowe gdy patyczek suchy.
Suche składniki zmieszać, dolać składniki płynne, wymieszać łyżką tylko do ich połączenia. Dorzucić owoce i przelać ciasto do foremki. Piec w 180°C, przez ok. 30 minut, sprawdzając patyczkiem. Gotowe gdy patyczek suchy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz