Zdarza się, że specjalnie przygotowuję więcej sosu do spaghetti (przepis tutaj: http://mamakarmi.blogspot.com/2014/02/na-obiad-spaghetti.html). Następnego dnia ma pełniejszy smak i doskonale nadaje się np. na lasagne. Teraz z racji zakazu sera wymyśliłam zapiekankę.
Razowy makaron ugotowałam i wymieszałam z sosem. Dla urozmaicenia dodałam szpinak, krótko podsmażony na oliwie (choć wiadomo, że wolałabym masło i czosnek do smaku, ale masło zakazane a z czosnkiem boję się jeszcze eksperymentować).Wszystko zapiekłam w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 20 minut.
Reszta rodziny jadła to samo ale przełożone grubo goudą holenderską...
Przepisy dla alergików. Blog powstał, by ułatwić życie Mamom alergików, które karmią piersią. Moim celem jest pokazanie, że życie na diecie to nie tragedia, a może być naprawdę smacznie! Zaczynamy od diety bezmlecznej, bezjajecznej, bezsojowej, bezrybnej, bezcytrusowej i bezkakaowej. W miarę udanych prowokacji będziemy wprowadzać kolejne składniki. Mam nadzieję, że strona ta będzie źródłem wielu inspiracji!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz