Ku uciesze mam alergików mam dobrą wiadomość: większość dostępnych chłodzonych ciast francuskich możemy jeśćdo woli (Biedronka, Lidl, Tesco)! Są bezmleczne i bezjajeczne, a zatem bezpieczne!
Najprostsze na początek są koperty z jabłuszkiem. Po prostu kroimy jabłuszko na kawałki, nakładamy na kwadraty z ciasta francuskiego i zaklejamy brzegi po przekątnej. Pieczemy wg wskazówek na opakowaniu, zwykle 15 min. w temp. 200-220 st. C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy dla alergików. Blog powstał, by ułatwić życie Mamom alergików, które karmią piersią. Moim celem jest pokazanie, że życie na diecie to nie tragedia, a może być naprawdę smacznie! Zaczynamy od diety bezmlecznej, bezjajecznej, bezsojowej, bezrybnej, bezcytrusowej i bezkakaowej. W miarę udanych prowokacji będziemy wprowadzać kolejne składniki. Mam nadzieję, że strona ta będzie źródłem wielu inspiracji!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz