Składniki:
- 4 banany,
- 3 łyżki cukru - u mnie brązowy (ew. fruktoza lub słód),
- 2 szkl. mąki razowej (ja daję jedną razowej a jedną zwykłej, ale można dać też dwie szklanki zwykłej mąki, jeśli nie mamy razowej),
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 1/3 szkl. oleju + odrobina do wysmarowania blachy,
- 1/4 szkl. wody (daję na koniec w zależności od konsystencji),
- 1 łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie) - polecam domowy (http://mamakarmi.blogspot.com/2014/02/domowy-cukier-waniliowy.html),
- 1 szkl. rodzynek (opcjonalnie).
Banany wraz z cukrem zmiksować blenderem, dodać
resztę składników i wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej olejem
blachy. Ciasto piec w 180°C przez 45-50 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz