Składniki:
- makaron - u mnie świderki, choć miały być kokardki (choćby dlatego, że farfalle z cukinią i szpinakiem brzmi lepiej;))
- szpinak - 5 brykiecików mrożonego,
- 1 cukinia,
- 1/4 papryki,
- 1/4 cebuli,
- keczup,
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- olej do smażenia,
- sól i pieprz do smaku,
- makaron.
- Pokrojone na kawałki cebulę, paprykę i cukinię podsmażyć na patelni ok. 3-4 minuty.
- Następnie dodać rozmrożony szpinak (lub mrożony, ale wówczas trzeba nieco dłużej trzymać na patelni), koncentrat pomidorowy i nieco wody.
- Dusić pod przykryciem przez ok. 8 minut.
- Dosmakować solą i pieprzem.
- Na koniec dodać keczup.
- Podawać z makaronem.
- Dobre na obiad, ale mi wyjątkowo smakowało na zimno, jako sałatka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz